Program

Måndag

Måndag 18:30

Danslogen Norra Berget

Lottas drängar

Lottas Drängar spelar folkmusik tätt och följsamt på fiol och durspel med skönt gitarrkomp. Många av låtarna är polskor från Medelpad, Ångermanland och Jämtland, men det smyger sig även in valser, schottisar och lite annat smått och gott under konserten. Håkan, Pelle och Lotta har spelat tillsammans sedan 2013 och unge Edvin anslöt lite senare på gitarr.

Arr: Medelpads Fornminnesförening

Tisdag

Tisdag 19:00

Medborgarskolan

Hadrian Prett

Hadrian framtidsspanar och bjuder förhoppningsvis på några Bodapolskor.

Arr: Medborgarskolan Sundsvall

Onsdag

Onsdag 19:30

E-street

Carr och Roswall

Litet format med stort sound!

Allt började 2003 då den engelske gitarristen Ian Carr och den svenske nyckelharpspelaren Niklas Roswall gav ut albumet Step on it. Skivan fick fina recensioner och duon spelade intensivt några år. 

Åren gick men 2018 återförenades de med albumet Time flies. Därmed fortsätter de att utforska samspelsmöjligheterna mellan gitarr och nyckelharpa, både i egna och i traditionella låtar.

Arr: Club/Föreningen Frifolk, E-Street

Torsdag

Torsdag 07:30

Kulturmagasinet

FÖRETAGSFRUKOST: HUR NÄRINGSLIV OCH LOKALT KULTURARV KAN SAMVERKAINSTÄLLD

Vid frågor om företagsfrukosten, vänligen kontakta Felicia Sjölin: felicia.sjolin@vnmuseum.se

Arr: Medelpads Folkmusikförbund

Torsdag 19:00

Gustav Adolfs kyrkan

Gunnar Idenstam och Lisa Rydberg

Bach på svenska, en del av Samspel i Sundsvall. Lisa Rydberg barockviolin och Gunnar Idenstam tramporgel. Gunnar och Lisa berättar: ”Med vår klassiska utbildning som grund och med båda fötterna inom den svenska folkmusiktraditionen bjuder vi upp fader Bach till dans i hans egna danssalar sida vid sida med svenska polskor.”
Präst Lena-Maria Oikarinen.

Arr: Svenska kyrkan – Sundsvalls församling

Fredag

Fredag 19:00

Tornhuset

Kapellsfolk

En gång i tiden startade violinisten och spelmannen Röjås Jonas musikutbildningen på Kapellsberg i Härnösand. Sedan sex år tillbaka är folkmusiken åter på Kapells som numera finns på Härnösands folkhögskola.

I år är det en rekordstor klass på folkmusikutbildningarna. På kvällens konsert kommer delar av heltidskursen och deltidskursen att spela och sjunga låtar och visor i olika arrangemang och sättningar. 

Johanna Lönngren & RIE

Johanna Lönngren är utbildad folkmusikpedagog från Yrkeshögskolan Centria i Karleby och jobbar som fiollärare i olika Medborgar- och Arbetarinstitut i Jakobstad, Vörå och Vasa. Johanna har lärt sig visor i tradition av vissångerskan Ann-Marie Löfdahl från Oravais. 

Folkmusikgruppen Rie spelar finlandssvensk folkmusik. Gruppens repertoar består av både traditionella låtar och Johanna Lönngrens egna kompositioner. Ries arrangemang av låtarna är lekfulla och ger melodierna nya moderna tongångar. Det är viktigt för gruppen att låtarna är dansanta och den som lyssnar kan under spelningens gång ta sig en svängom. Folkmusikgruppen Rie består av musikerna Johanna Lönngren på fiol, Martin Nybacka på gitarr, Valter Söderbacka på slagverk och Egon Veevo på kontrabas.

Arr: Medelpads Folkmusikförbund

Fredag 19:00

Stadshuset

JAM & DANS

Baren öppen i Orangeriet i Stadshuset kl 19 – 01. Jam, dans och trevligheter i hela restaurangdelen (Ingång från Torggatan).

Arr: Medelpads Folkmusikförbund

Lördag 09:30

Stadshuset

DD Stadshuset (Ingång från Torggatan hela dagen och kvällen)

DD Hedbergska skolan

DD Stadshuset (Ingång från Torggatan hela dagen och kvällen)

DD Hedbergska skolan

Lördag 19:30

Hedbergska skolan

Fränder

Bandet som de senaste åren etablerat sig som en av de unga, spännande folkmusikgrupperna iSverige. FRÄNDER spelar egenskriven musik, tydligt förankrat i den svenska folkmusikens bandtradition, med föregångare som Hedningarna, Garmarna och Hoven Droven. Samtidigt präglas deras musik av referenser långt utanför folkmusiken och man kan höra spår av storheter som Led Zeppelin, Jethro Tull och The Beatles. Kombinationen blir något utöver det vanliga. Helt eget, med mycket personlighet.

Arr. Medelpads Folkmusikförbund